EL PROJECTE

Des del Grup d’Orquídies de l’Anoia (GOA) impulsem el projecte de realitzar un “Atles d’orquídies de l’Anoia”. Això vol dir que aquest 2018 iniciem un estudi per conèixer totes les orquídies silvestres que podem trobar a la comarca, saber quines espècies tenim, quan floreixen i a on les podem trobar. Aquest estudi ens servirà per saber més del nostre entorn i poder ajudar a la conservació d’aquest grup botànic.

Des de 1885, data del primer estudi botànic de Joaquim M. Salvaña, s’han realitzat diferents estudis i treballs, el més recent dels quals és el treball de Jordi Cañellas Puiggròs publicat el 1997 a la Miscel·lània Aqualatensia VII que recull 32 espècies d’orquídies diferents.

Des del grup promotor d’aquesta iniciativa a l’Anoia, creiem que ara és un bon moment per posar al dia el treball de Jordi Cañellas. L’accés massiu a l’entorn rural dels ciutadans, les noves tecnologies que permeten la identificació de les espècies i la recollida de dades per qualsevol persona amb uns coneixements bàsics, permetrà obtenir una bona radiografia de les orquídies silvestres de l’Anoia.

Per recórrer la comarca i poder obtenir un gran nombre de citacions, cal un grup de persones important. És en aquest sentit que busquem persones aficionades al senderisme, grups excursionistes, aficionats a la natura, fotògrafs i gent que vulgui conèixer i estimar el fascinant món de les orquídies silvestres de l’Anoia. 

Si algú desitja col·laborar en aquest projecte, pot posar-se en contacte amb nosaltres a goa@orquidiesanoia.cat o al nostre Twitter Orquídies Anoia (@OrquidiesA).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram